Интервју со Кристијан Крусат, автор на книгата „Кратка теорија за патувањето и пустината“

„Пустината е пејзаж кој ги отсликува нашите емоции и нашата состојба. Таа е метафора за нашето време.“

Погледнете го интервјуто со Кристијан Крусат (Шпанија), автор на книгата „Кратка теорија за патувањето и пустината“ и добитник на Наградата за литература на Европската Унија.