Кевин Бери

Кевин Бери (Kevin Barry) е авторот на романот Градот Бохејн. Тој ja освои наградата за најдобар прв роман од Клубот на писатели, наградата Руни за ирска литература и наградата на Сандеј тајмс од И-еф-џи прајват банк за кратки раскази и беше номиниран за наградата за прв роман Коста. Неговите приказни се објавени во Њујоркер, Гранта Бук за ирските приказни и многу други списанија. Исто така, работи на драми и сценарија и живее во Каунти Слајго.